Inlägg

Glöm inte att skaffa en hemförsäkring när du är student

→ Sponsrat inlägg i samarbete med Hemförsäkring Student ←

Glöm inte att skaffa en hemförsäkring när du är student

Glöm inte att skaffa en hemförsäkring när du är student. Glöm uttrycket ”det händer aldrig mig”. För händer det något utanför eller i ditt hem och du inte har skaffat en hemförsäkring så kan det kosta dig en del pengar.

Att skaffa en hemförsäkring kanske inte är det lättaste då det finns många försäkringsbolag och dom kan ha olika krav, pris och bindningstid. På hemförsäkringstudent.se kan du få råd och tips på vad du ska tänka på när du letar efter en hemförsäkring. Du hittar också tre stycken hemförsäkringar för dig som student med all info du behöver veta.

Om du är under 30 år kan du teckna en hemförsäkring för studenter. Du måste också studera på högskola eller universitet. Hur mycket just din hemförsäkring kommer att kosta per månad beror på var du bor och hur stor din bostad är. Och bostaden får inte vara större än 50 kvadratmeter. Sen kan du försäkra dina privata ägodelar. Har du en bostadsrätt ska du se till att du har ett bostadsrättstillägg. 

Vad ingår i en hemförsäkring

När du bor hemma hos dina föräldrar tänker man inte på hemförsäkring och vad dom innebär. Men när du flyttar hemifrån till en egen bostad så ska du ta reda på vad din försäkring som du väljer har för skydd. En hemförsäkring jämfört med en hemförsäkring till en student skiljer sig inte så mycket mot varann förutom priset. Nedan är några saker som ingår i dom flesta hemförsäkringarna.

Börjar det brinna får du ersättning på det som blivit förstört i din bostad och dina privata saker som är skadade.

Om du tex fått översvämning i din bostad får du oftast ersättning om det varit en vattenläcka.

Om du får inbrott i din bostad och någon förstör bostaden och tex dina möbler kan du få ersättning. Det gäller också om du blir rånad utanför hemmet.

Blir det en juridisk tvist om något och det går så långt som till en rättegång kan du få hjälp med utredning och rättegångskostnader. Du kan också få hjälp med advokat om försäkringen innehåller rättshjälp.

Är du ute och reser och blir sjuk ger dom flesta student hemförsäkringar ersättning.

Drulleförsäkring är bra att ha om något av dina privata ägodelar går sönder.