Inlägg

Ta hand om din hälsa

Sponsrat inlägg i samarbete med Sockander

Det är viktigt att ta hand om sig själv

Det är viktigt att man tar hand om sig själv och att man mår bra. Så länge man mår bra och kroppen fungerar som den ska så rullar livet på.

När man får ett problem som till exempel hälsporre, ryggskott eller liknande, då märker man hur viktig kroppen är.

För att må bra bör vi äta bra, träna, ta våra vitaminer och sova gott om natten. Man kan göra allt det där men ändå råka ut för en skada.

När skadan är framme är det viktigt att få bra hjälp. Jag har flera gånger tagit hjälp en en kiropraktor,det är verkligen någonting jag kan rekommendera. När man har en skada så är iallafall jag väldigt noga med att få proffsig hjälp.

En kiropraktor har en lång och gedigen utbildning. Till skillnad av vad många tror så är deras utbildning faktiskt fem år lång. Så de vet vad de gör och de gör det bra! En kiropraktor hjälper till med mycket. Ledbesvär, ryggskador, huvudvärk, nackproblem, de kan allt!

När jag var liten kunde man höra att man skulle gå till en “kotknäckare” om man hade ont i ryggen. Som tur är har det förlegade ordet nästan försvunnit. Trots att ordet inte är korrekt så var det många som gick och fick hjälp av en kiropraktor även då.

Man behöver inte vara helt trasig för att gå till en kiropraktor och de knäcker inte alltid kotor som många tror. De stretchar, använder sig av laser, akupunktur och andra hjälpmedel.  Många går regelbundet för att hålla kroppen i schack och det är en väldigt bra investering i sig själv.

Nu jobbar många hemifrån och har kanske inte en ergonomisk plats att jobba vid längre. Det medför ofta små förslitningar eller skador i kroppen. Så mitt tips är att söka upp en kiropraktor och ta hjälp innan du börjar få ont! Lycka till!