Inlägg

När man behöver hjälp av en låssmed

I samarbete med Låfa Lås i Göteborg

Har du någon gång låst dig ute?

 

Det är inte kul att bli utelåst. Om du har tur har du någon annan i familjen som kan hjälpa dig att öppna. Eller kanske har du lämnat extranycklar hos en granne, mamma eller någon kompis. Då har du i alla fall nycklar att hämta, även om just den dagen blev lite jobbigare än du hade tänkt.

Vad gör man när man inte har några nycklar kvar? Du kanske tappade de sista paret nycklar eller så fick du bara en nyckel när du flyttade in och nu är den också borta. Det är då man behöver en låssmed.

Om du har låst dig ute på dagen är väl allt ändå rätt okej. Då kan du gå hem till en kompis och fika eller passa på att våldgästa mamma och pappa. Det är något jobbigare att komma hem på kvällen eller natten och märka att man inte har någon nyckel. Du kan inte ringa vem som helst mitt i natten och be att få svänga förbi.

Jag var i Göteborg en gång när detta hände. Vi kände inte så många och familjen bodde inte där. Då fick vi höra av oss till en låsjour i Göteborg. De kunde hjälpa oss snabbt och vi var otroligt tacksamma över det.

Jag hade aldrig riktigt tänkt på vad en låssmed gör. De gör ju ett otroligt jobb! Dels hjälper de till när man har låst sig ute, både dag och natt. De kan också byta lås på din dörr och hitta det bästa låset för just dig.

Om jag får välja så väljer jag helt klart ett lås utan nyckel. Det vill säga, det finns ingenting som kan tappas bort. Då har man ett slags kodlås, det skulle vara helt perfekt för mig. Det gäller att ha en bra kod bara så att man inte glömmer den!