Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lev som varje dag vore din sista

Jag menar verkligen det. När du släpper taget om hur saker och ting ska vara och tillåter omgivningen vara som den är så lägger du dig inte i det vi kan kalla för God´s business och Your business. Du är i My business. Att skilja på ansvar för det som är i dig och utanför dig är befriande. Skapar en känsla av lätthet och bereder plats för tacksamhet för det som är. Den tacksamheten gör att du drar till dig mer av just det. Med lätthet och ansträngningslöst. Uppstår något som annars skulle trigga dig så får det inte fäste. Du blir som ett rosa moln och bara den känslan gör att du blir lättare och mår bättre. Det i sin tur föder med av händelser och ting i ditt liv som stöder den känslan. Att leva med en känsla av att vara klar med livet när dagen är slut innebär inte att du drar till dig döden. Det innebär att du drar till dig mer av livet. Livet händer ändå och i det myller av energier och händelser vi lever navigerar vi enklast genom lätthet och ansträngningslöshet.
Jag har sysslat mycket med idrott och det talas ofta om att kämpa för att vinna. Istället är det bättre att göra sitt bästa, se sig själv vara och göra det man vill och sedan släppa taget. I efterhand kan man analysera, om så nödvändigt, kring vad som kan behöva justeras eller tränas på till nästa gång. Men just i det avgörande ögonblicket är det irrelevant. Det är The moment of truth och då är det tid att vara just sann. Sann mot sig själv och mot universum i det man önskar.

 

Johan

www.johanarnkil.com

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan