Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vad innebär det att leva tantriskt?

Detta är ett ämne vi diskuterat i Tantrapodden. www.tantrapodden.se

Att leva tantriskt är för mig att vara närvarande och lyssna på kroppen och min inre röst. Det innebär också att känna in andra och omgivningen och leva i samklang med den och vara servande.

Denna sommar har varit jag verkligen inte levt så då jag jobbat 40 timmar i veckan som sängchaufför på Hjälpmedelscentralen och fortsatt driva mitt företag. Men det har funnits stor meningsfullhet i det jag gjort och verkligen mycket servande. Sommarjobbet har också gett mig erfarenheter och insikter som jag värderar mycket högt men det ska bli skönt att få mer tid till skrivande snart igen och till mig själv och min sambo.

Det verkar som många fått mer tid över senaste halvåret och uppskattar det. Jag hoppas att vi kollektivt omvärderar förhållandet mellan tid och pengar och att 6 timmars arbetsdag blir mer accepterat och betydligt vanligare. Ett alternativ är 4 dagars veckor vilket testats med stor framgång i Japan.

Intresset för Tantra hoppas jag också fortsätter öka även om kursverksamhet med intimitet blivit knepigare. Att börja hålla större avstånd permanent hoppas jag inte att vi gör men tyvärr tror jag att denna tid satt mentala spår för lång tid framöver oavsett kommande utveckling. Det är klart att vi ska vara måna om varandra men jag hoppas att det inte innebär att fysisk kontakt och beröring blir ovanligt på arbetsplatser och i socialt umgänge.

Vill man mötas tantriskt utan beröring och på avstånd så kan man stanna upp och se varandra i ögonen och andas i samma takt tillsammans. Det är oerhört kraftfullt och något vi kan göra med vem som helst egentligen. Ett sätt att känna in var man är just nu och var motparten är.

Närvaro slår verkligen allt och för mig handlar “att leva tantriskt” om närvaro mer än något annat.

 

Hur närvarande är du just nu?

Hur kan du bli mer närvarande i denna stund?

Vad kan du njuta av just nu?

 

Njutning är alltid i nuet.

 

Lämna ett svar

Till startsidan