Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Masshypnos

Jag började jobba 6 timmars dagar 2007 och det ledde till att jag startade företag för att jag fick tid och energi över till det.
Denna sommar har Corona lett till att jag återigen jobbat 40 timmars vecka på en anställning för första gången på 14 år och blivit ännu mer övertygad om att det tillhör historien.
Som företagare har jag jobbat betydligt mer än 40 timmar i veckan och älskat det, men då jobbar jag åt mig själv och väljer vad jag gör och när. När jag då kopplar av och inte jobbar, är just då jag dessutom får som mest gjort. För jag gör det i ansträngningslöshet och i kärlek.
Samma med skrivandet, när jag inte skriver – skriver jag mina bästa texter.
Överlag tycks det vara så med skapande och kreativitet, den föds i ansträngningslöshet. Att kämpa och driva på för att bygga stora verksamheter tillhör en omedveten värld, en värld vi håller på att kliva ur. I en medveten värld så skapar vi i ansträngningslöshet som de gudomliga skapare vi människor är. Som jag ser det lever vi i en tid då vi skiftar från överlevnad till meningsfullhet och Corona har kommit som en turbo i den processen. När tempot i processen höjs så gäller det att släppa taget om det gamla och åka med, annars blir det en resa med motstånd och risk att trilla av. Det har jag själv fått erfara denna sommar då jag haft brist i tillit.
Det talas om Corona högt och lågt nu men det är inte Corona som är vårt problem. Corona har kommit som en pekpinne och pekar på de problem vi redan hade som vi blundat för. Jag har själv undrat över hur vi skall kunna ställa om och leva hållbart och hinna göra det innan det är för sent. Jag började tvivla på att det var möjligt även om den tekniska utvecklingens hastighet slår nya rekord. Men tack vare Corona tvivlar jag inte längre. När vi människor enas om samma sak så kan vi skapa vad som helst, väldigt fort.
Utmaningen ligger just i att enas och att göra det i medvetenhet. Som det ser ut nu så är bekämpandet av Corona mest en masshypnos och även om många saker vi gör är rätt så gör vi det av fel skäl och pga rädsla. Rädsla kommer inte föra oss framåt i utvecklingen. Det kommer kärlek göra. Kärlek till varandra, till vår omgivning och miljön vi lever i. Kärlek till det vi egentligen är och är på väg att blomstra till, om vi bara vågar släppa det gamla.

Lämna ett svar

Till startsidan