Berättelser

Intervjuad i Kungsbacka-Posten

Nyligen blev jag intervjuad av lokaltidningen Kungsbacka-Posten. De ville göra en artikel om människor som börjar studera pga Corona-krisen. Antalet sökande till utbildningar har ökat kraftigt och jag tror att det rätta sättet att ta sig ur en kris är att satsa.

För att komma upp för en backe behöver man gasa och inte bromsa. Det kan vara tungt, jobbigt och kännas ändlöst när backen aldrig tycks ta slut eller det kommer nya backkrön hela tiden. Men är man ihärdig och bestämt så brukar det löna sig. Det vänder förr eller senare.

Förra veckan tog sommarjobbet slut och nu väntar jag på besked om när test och utvärdering inför en eventuell utbildning. Jag har sökt in till en utbildning som lastbilsförare och tänker mig att det är ett bra yrke i framtiden. Det är också ett bra komplement till det jag gör idag när det inte går att hålla föreläsningar och workshops. Jag önskar köra fjärrbil och kan jobba som timvikarie. Det ger mig också möjlighet att reflektera, lyssna på ljudböcker och se nya miljöer.

Jag trivs väldigt bra på landet där jag bor och har jobbat mycket i Göteborg som jag fortsatt pendla till senaste året. Men nu vill jag ha förändring. Jag är trött på storstäder och flängande till jobb i stan varje dag.

När jag tävlade i bowling så spelade jag ofta som bäst när det var bortamatcher eller tävlingar på annan ort. Jag älskade att byta miljö och vara helt fokuserad på den resan. Bodde gärna litet, precis som jag senare gjort i båten och håller det enkelt. Precis så tänker jag mig att detta kan bli med.

Jag sökte även in till lokförareutbildning men missade testet. Har sovit för lite under sommaren så min hjärna har inte fungerar optimalt. Håller på att vila upp mig.

 

Ha en underbar dag!

Johan

www.johanarnkil.com

 

Johan Arnkil i Kungsbacka-Posten