Livsstil

Kan Corona göra att fler mår bra?

Ofta gör vi saker för att vi skall må bra. Vi upplever att vi behöver ändra något i det yttre för att vi skall må bra. Kanske behöver vi åka på semester, träffa en partner, umgås med andra, ha en ny mobil eller något annat.. Men det börjar med att må bra. När vi kommer till inre stillhet så mår vi bra. För att bli lyckliga så behöver vi bara sluta vara olyckliga.

Må bra är ett naturligt tillstånd och när vi lämnar tankarnas värld och blir mer närvarande i kroppen så bidrar det till inre balans och harmoni. Man kan rota mycket i psyket och ställa till rätta. Det finns kraftfulla verktyg och kan vara bra att trimma psyket. Men det är fortfarande bara ett psyke, en tankevärld. Den finns inte i materia och knappt i energi. Det är klokt att vara ytterst varsam med vilka av sina tankar man tror på.

Jag har själv tänkt mycket att jag vill bli framgångsrik och har då tänkt på framgång i det yttre. Men när jag rusar på mot den framgången så glömmer jag lätt bort det inre. Man kan gråta i en Tesla eller vara världsmästare och ha ångest.

I Framgångspodden intervjuar Alexander Pärleros människor som uppnått framgång på olika sätt. Han har intervjuat entrepenörer och miljardärer men den gäst om berört honom mest är Björn Natthiko Lindeblad som varit thailändsk skogsmunk i 17 år och sedan kom tillbaks till Sverige utan arbete eller pengar. När Alexander intervjuade en annan man som kallas Farbror Fri som så sa han att “du är nog den lyckligaste människa jag haft i podden”. Farbror Fri beslöt sig tillsammans med sin fru och tre barn för att de skulle bli ekonomiskt fria genom att leva ett vanligt liv och planera sin ekonomi smart. Otroligt inspirerande att lyssna på honom och hur de förhåller sig till att köpa saker. Att köpa något nytt är sista utvägen. Hur ser vi på konsumtion i samhället idag? Hur ser vi på shopping och att spendera pengar? När du spenderar pengar, tänker du på hur mycket tid du gett för de pengarna? Vad kostar en lunch, en klippning, en telefon, en bil – räknat i tid?

När vi skalar bort det vi inte behöver så mår vi bra. I år har många fått tillfälle att skala bort. Precis som att skala en lök kan man ta bort lager för lager och komma till kärnan. Kärnan av det som är viktigt, av det som egentligen är. Precis som man kan göra med sig själv genom personlig utveckling.