Livsstil

Hur litar man på att man är försörjd?

Gång på gång kommer jag på mig själv med att tänka att jag måste göra något för att försörja mig. Jag har sedan 2012 haft mål att leva på passiva inkomster och gjorde det ett tag. Det är dock bra att investera i projekt som håller över tid och har hög säkerhet. Dessutom otroligt viktigt att vara försiktig med vem man litar på, det är min erfarenhet.

När jag började massera på heltid 2014 så fick jag mycket tid för reflektion och det blev väldigt tydligt för mig att jag kan inte leva på ett annat sätt än att jobba med något jag älskar. Under de senaste åren har jag tillfälligt tagit jobb med något jag inte brunnit för och det kan vara kul, lärorikt och intressant några veckor. Men inte längre än så.

Jag älskar fortfarande att massera och jag älskar att skriva och ha djupa samtal med andra människor. Det är saker jag vill göra oavsett om jag  får betalt för det eller inte. Men hur skapar jag då utrymme för det?

Genom att göra just det jag älskar att göra. När man gör det man tycker om så blir man bra på det, förr eller senare börjar det även bli något man kan ta betalt för. Tills dess kan man behöva försörja sig på något annat. Tidigare arbetade jag inom industrin och då älskade jag det för att det gav mig möjlighet att göra det som jag älskade, dvs massera, då jag ännu inte kunde försörja mig på det.

Hitta det du älskar att göra. Vad brinner du för? Vad är din passion?

Ägna dig åt det så mycket du kan. Försörj dig på något annat under tiden, kanske kommer du alltid att göra det. Men genom att följa din passion kommer du skapa mer livsglädje och bidra till världen på ditt unika sätt. Det är just det som skapar rikedom.

 

Johan Arnkil
Mental coach – Författare
www.johanarnkil.com