Reflektioner

Den inre kompassen

Känner du att du har mål och mening i livet?

Känner du att du vet varför du går upp på morgonen?

Känner du att du vet vart du är på väg och varför?

 

Senaste tiden har jag själv börjat tvivla. Jag har rusat fram och varit otroligt aktiv  men inte manifesterat det resultat jag väntat mig. När jag stannat upp och tagit en paus så har plötsligt en ny riktning dykt upp, I spåren av Corona så är allt möjligt och många tar ut en ny riktning i livet, men skulle jag det med? Jag som var så säker.

Ja, det ska jag. Efter att ha arbetat hårt med min verksamhet senaste åren skall jag ge mig ut på en ny karriär som kommer ge mig mycket tid för reflektion och stabil inkomst, Det gör att jag kan fortsätta min passion och sprida det som kommer genom mig och ska nå dem som behöver det.

Min inre kompass har tydligt sagt detta och redan de första stegen jag tog var väldigt enkla. Är det rätt så är det lätt sägs det och så känns det verkligen nu. Fast det känns ändå konstigt och främmande att bli…lastbilschaufför. Men min vän och lärare i massage, Peter, som inspirerat mig har jobbat med det i 35 år.

Idag var jag hos en annan lärare, Lollo Wernäng, som också är medial och frågade henne vad hon såg. Ja, du skall köra lastbil och kanske även buss. Till Spanien och andra länder. Ådran i mig som vill utomlands har inte dött, trots Corona och samboliv i Fjärås. Jag mår bra av att vara på resande fot och exakt hur det ser ut är mindre viktigt. Människan har varit resande sedan stenåldern och vår hjärna är skapad för att uppleva nya miljöer. Sedan betyder inte det att man måste flyga kors och tvärs över jorden. Man kan gå, cykla, köra lastbil… eller något annat.

Det viktiga är inte vart man är, vart man är på väg eller hur.
Så länge man följer den inre kompassen.