Livsstil

Må bra

När jag mår bra så är jag tillfreds. 
Jag kanske inte springer runt naken på en sommaräng och kastar blommor omkring mig, eller sitter och dricker champagne-frukost på lyxhotell med min älskade. Men jag sitter heller inte ensam i ett mörkt hål i jorden och gråter. 
Jag har mina behov tillfredsställda och är i balans med livet, och då mår jag bra. 
Då kan jag sedan jag bygga på det och med den skaparkraft och kreativitet en människa har så kan jag bidra till världen utifrån det. Jag tror att vi alla kan bidra mer om vi bara får våra grundläggande behov tillfredsställda. Vi kan också möta motgångar med betydligt större styrka. Hur skulle världen se ut om alla människor fick sina grundläggande behov tillfredsställda?
Det finns ännu många människor på jorden som upplever fara för sitt liv och människor som skapar fara för andras liv i en ständig tävlan. Vi tävlar mot varandra på sätt som inte alltid gynnar vår utveckling och vi skapar en massa saker som minskar vår möjlighet att överleva och jorden att frodas. Bara för att vi kan och tycker att vi behöver det. Intelligens i galenskapens tjänst.
Hur skulle det se ut om vi hade en medveten samling människor som styr vår värld istället? 
Ett råd av erfarna och medvetna människor som tog beslut utifrån allas bästa, tänkte framåt och såg till att alla först och främst har det de behöver och att vi skapar möjlighet för utveckling på jorden mot ett högre syfte som är större än oss. Ett syfte som kommer till oss om vi lyssnar. Är detta ens möjligt eller är det en utopi?
Det verkar som liknande försök har gjorts och en del människor har ansett sig kunna avgöra vad som är bäst för alla, men i istället har de roffat åt sig till sig själva och de har till exempel tagit beslut om att en del människor hotar deras status och utplånat dem.
Jag tror att vi alla egentligen vet hur vi ska leva. Jag tror att djupt inom oss så vet vi det vi behöver veta.
 Jag tror att det sätt som vi är ämnade att leva på finns inom oss. När vi tillåter det att komma fram och kombinerar det med de enorma framsteg vi gör idag så skapar vi det som vår skapare avsett oss att skapa.
Kanske är det livet, kanske en universell intelligens, kanske är det Gud, kanske är det något annat som skapat oss.
Vad det är som skapat oss vet jag inte men jag tror att vi är skapat av något större än oss och att det vakar över oss. 
Om vi inte skärper oss så kommer det ta oss i örat.