Reflektioner

Följer du myndigheternas rekommendationer?

Det har under år 2020 nästan blivit ett slagord att man “Följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer”. I stormiga tider är det skönt att ha något att hålla sig i. När det gungar på skeppet  är det skönt med en kapten som ger tydliga order till besättningen och lugnar passagerarna. Då kan man ta sig genom de värsta kriser. Så är det även när man är ute och flyger och far, bland luftgropar och stormar, och kapten till slut sätter ner planet på marken till ackompanjemang av passagerarnas applåder. Ty i stormiga tider behövs ledarskap.

Därför är det tryggt att vi i Sverige har myndigheter som håller ordning och guidar oss svenskar under detta skakiga år. Utan dem hade vi ju inte kunnat veta vad vi får, bör, borde och måste. De har vår hälsa, vårt välbefinnande och vår ekonomi i sina trygga händer och följer vi deras råd så kommer allt gå bra.

Något som är mycket bra för hälsan är tex eterisk eukalyptusolja som också är mjukgörande.

Folkhälsomyndigheten hjälper oss att ha god hälsa och genom att följa deras rekommendationer främjas folkhälsan,  ingen i Sverige ska behöva må dåligt i onödan. Om man mot förmodan ändå skulle må dåligt så har Läkemedelsverket sett till att vi har mediciner som är säkra och hjälper oss att bli friska igen. För att fortsätta vara friska är det viktigt med bra mat och Livsmedelsverket ser till att vi alltid får i oss rätt föda och att hyllorna i mataffärerna är fulla av näringsriktiga livsmedel.

För att vi inte skall drabbas av samma problem som andra länder har så har vi till exempel Migrationsverket som ser till att de som behöver boplats hos oss, eftersom en del andra länders system kraschar, lätt kan smälta in och berika vårt samhälle med deras  kunskaper  som vi ser till att ge plats för. En del av de som söker hem hos oss har protesterat mot myndigheter i det land de lämnar, och just därför kommer de till oss för de vågar inte bo kvar.

Skulle något i alla fall gå fel så finns polismyndighet, åklagarmyndighet, domstolar och kriminalvård så att den som trots allt halkat snett i vårt system kan bli omhändertagen, straffad och få hjälp att återanpassa sig  till vårt system.

För att allt detta skall fungera smidigt så är modern teknik en viktig ingrediens som ständigt utvecklas, men för att det inte skall gå överstyr så har vi bland annat en Strålsäkerhetsmyndighet som ser till att det går rätt till och vår hälsa inte äventyras när vi utvecklar ny teknik.

Skolmyndigheten ser till att skolorna och utbildningarna utvecklas och att barnen idag har den kunskap de behöver när de går in i vuxenlivet och kommer ut i samhället.

Detta är lite av vad våra över 270 myndigheter hjälper oss med.

Det är av yttersta vikt att alltid följa dessa myndigheters rekommendationer och aldrig ifrågasätter dem. För det skulle kunna äventyra vår hälsa och vår ekonomi. Tack vare att vi följer deras rekommendationer så blir svenskar allt friskare för varje dag, allt mer kompetenta och Sveriges rikedom allt större.

 

Eller så styrs alla myndigheter av vanliga människor som agerar utifrån sin goda intention och några betydelsefulla frågor uppstår:


Vad handlar detta om egentligen?

Vem tjänar på det här?

Vem är det som styr, egentligen?

Vill du även ha ordning och reda samt hjälp med att städa så kan du alltid anlita en städfirma som finns både i Stockholm och Solna.