Reflektioner

Vår oändliga potential

Inom oss människor bor en enorm kraft – en oändlig potential.
Men det är vanligt att vi inte använder den fullt ut förrän vi verkligen behöver det. Ofta är det först när vi testas rejält av livets utmaningar, som vi plockar fram får inre potential. Då får den inre kraft vi låtit slumra i vardagen, plötsligt liv.
Vår hjärna är programmerad för överlevnad ända sedan stenåldern men idag behöver de flesta av oss – tack och lov – inte slåss för vår överlevnad varje dag. Om vi dock hotas, emotionellt eller fysiskt, tar vi omedelbart fram vår fulla kraft och kan göra allt för att överleva. Samma gäller när något som är viktigare än vårt eget liv blir hotat, som en mamma som skyddar sitt barn. Instinkten är så grundläggande att den finns även bland djuren. Tänk dig att möta en älgko och hennes kalv. Eller ett vildsvin och hennes kultingar.
Ändå har vi människor lyckats trycka ner den feminina och moderliga kraften i så många sammanhang. Så många kvinnor det finns som inte vågar ta plats och har låg självkänsla.
Men det gäller även män, mig själv inkluderad, så ofta jag låtit mig själv stå tillbaka för någon annan. För att jag inte trott att jag kan eller är värd att synas.
Våra omedvetna begränsande program berövar inte bara oss själva, själva livet, utan stjäl också vår unika gåva från universums fantastiska skapelse – vår jord.
Vi kallar henne moder jord, och vi hennes barn. Hon håller oss och skyddar oss och vill inget hellre än att se oss slå ut i blom tillsammans med all grönska hon bär.
Jag har en obeveklig tro på människans potential och sedan 30 år tillbaka är mitt största intresse vår mänskliga utveckling. Hur gör vi för att bli de vi är här för att vara?
På min resa har jag samlat mängder av verktyg i personlig utveckling och självledarskap. Fantastiska verktyg som kan ha en transformerande effekt när man använder dem, men är helt värdelösa när man bara har dem utan att använda dem.
Kunskap är inte makt.
APPLICERAD kunskap är makt.
Det ger makt över sitt eget liv och det man kan skapa.
Det ger möjlighet att slå ut i blom.
Tillsammans är vi oerhört kraftfulla och det är vackert att se människor som slår ut i blom precis som blommorna på en äng om våren.
Tänk vad vi tillsammans kan skapa när vi alla lever vår fulla kraft och blomstrar.
Blommorna ger näring till bina som njuter av dess nektar. I samma ögonblick ger bina ekosystemet förutsättning för fortplantning och liv. I djup symbios lever de tillsammans och grundar den natur som föder alla levande varelser i vår värld.
Att blomstra på detta sätt som människa och att leva i symbios tror jag är vårt syfte på jorden. Och min passion är att frigöra vår inre potential. Vår oändliga, mänskliga potential.
May the force be with you.
You do not have the force.
You are the force.
Set it free.