Livsstil

Vikten av tacksamhet

När jag jobbar med klienter så låter jag dem ofta börja med att stärka känslan av tacksamhet. Kärlek och tacksamhet är de två känslor som har högst frekvens och när vi känner dem väldigt starkt så påverkar det vår kemi och fysik.
Men det gör även ilska och bitterhet, jag har testat att älta det. Det är inget jag rekommenderar.
Tacksamhet är starkt kopplat till vårt mående men är också grundläggande för vårt flow i livet. När vi känner tacksamhet som en grundläggande känsla så drar vi till oss mer av det vi är tacksamma för. Ju mer tacksamma vi är desto mer upptäcker vi också att vara tacksamma för.
Lyckan kommer och lyckan går, sade min mamma när jag växte upp. Ser man till forskning på hjärnan så tycks även vetenskapen hålla med om det. Vårt tillstånd är varierande och vill vi uppleva mer lycka behöver vi själva ta kommandot.
Forskning pekar på att vi tänker cirka 65 000 tankar om dagen, 90 procent är tankar vi tänkt förut, 80 procent är negativa. Vår hjärna är programmerad för att hjälpa oss att överleva och då är det väldigt bra att upptäcka fara. Därför ser informationsflödet i media ut som det gör, för det säljer helt enkelt. Det matar känslan av rädsla och otrygghet som många känner idag. Det matar inte känslan av lycka och tacksamhet, för det säljer inte på samma sätt även om det kan verka ologiskt.
Det vi fokuserar på får vi mer av. Det vi fokuserar på växer. Jag har testat negativa tankemönster och ältande, jag kan hamna där idag med när livets utmaningar radar upp sig. Därför är det av yttersta vikt att jag dagligen tar hand om min mentala och fysiska hälsa. De är nära kopplade till varandra och vill jag må bra så behöver jag ta ansvar för det. Jag kan inte skylla mitt mående på någon annan och jag har varit svårt sjuk, både fysiskt och mentalt.

Jag lyssnar mycket på Framgångspodden. I den intervjuas ofta människor som är framgångsrika i det yttre. Men två av de lyckligaste människor som intervjuats i podden är två av dem som haft/har minst;

Björn Natthiko Lindeblad

och Oskar “Farbror Fri” Lindberg. Det tycks tydligt att lycka är mer kopplat till frånvaron av saker än närvaron av dem.

Världens mest kända coach, Tony Robbins, fokuserar på tacksamhet i början av varje dag och gör det även med tusentals deltagare på sina fysiska event och hundratusentals på sina online-event. Han gör inte det utan anledning.
Här är en så kallad Priming som han guidar i och det är en form av NLP-process och självhypnos.
Skapa en magisk dag! 🌟
Du är värd det bästa för dig! ❤️
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=faTGTgid8Uc[/embedyt]