Inlägg

Roadtrip i sommar?

Sponsrat inlägg i samarbete med Alvén Ingvarsson

Hur tar ni er fram på semestern?

Hur härligt låter det med en roadtrip, en bilsemester! När man är ung är det verkligen ett roligt sätt att semestara tycker jag. Under småbarnsåren kanske man väljer lite kortare utflykter med bilen då barn kanske inte uppskattar bilen lika mycket som vi gör. När barnen har blivit större kan man ta upp körandet igen och åka längre turer.

Varför inte bila i Europa när covid har lagt sig? I sommar är det Sverige som gäller tycker jag. Vi har så fina platser runt om i Sverige så det finns väldigt mycket att se. Norr eller söder? För mig spelar det ingen roll för det är så fint överallt. Jag håller lite koll på vädret och försöker planera utefter var det är fint.

Det enda som kan vara jobbigt är om bilen strular eller om man får punktering. Tur att det finns däck online som kan hjälpa till, där kan man hitta både billiga däck och fälgar.  Jag gillar när man får bra och billig hjälp snabbt!

Det har hänt så mycket med bilsemestern numera. För låg barnen i baksätet utan bälte, till och med hatthyllan kunde fungera som en liten säng. Livsfarligt säger vi såklart idag, men då var det vanligt och ingenting konstigt alls.

AC är ett måste på bilsemestern! Hur klarade man ens av att semestra med bil förr? Jag kommer ihåg att föräldrarna sa lite då och då, nu vevar vi ner rutorna i en minut. Det brummade i huvudet i den minuten när alla fönster var öppna på 100 väg. Sen kunde vi köra igen i en timme till nästa minut vi skulle få luft. Tänk va saker och ting ändrar sig. Som tur är till det bättre och när det gäller bilar, verkligen till mer säkert för både barn och vuxna.