Livsstil

Katters status

ÄNTLIGEN! 💥
 
Förhoppningsvis kan detta bidra till att höja katters status. ↗️ 🐈
 
År 2015 gjorde jag en övning under en coachutbildning där vi visualiserade framtiden. Då såg jag en katt flera ggr.
En månad senare blev jag tillfrågad om att passa en katt i en vecka. När den katten kom hem till mig och jag lyfte upp den så fick jag plötsligt en stark känsla av “HEM” i kroppen. 🏠
 
Jag blev lite chockad och skakade av mig det. Två veckor senare togs beslutet att Kisse, som var en svart honkatt, skulle bo kvar hos mig. Känslan av “HEM” som jag hade känt, hade fått ett svar. 🏡 ✨
 
Eftersom jag hade båt så fick hon följa med på båten och andra äventyr. Hon blev en Skeppskatt och sedan hände en massa, i min värld, väldigt underliga saker som än idag förbryllar mig. Jag bloggade om det då och bla de texterna blev sedan en bok. ⛵ 📖
 
För 2,5 år sedan ville jag ha katt igen. Gärna samma katt eller åtminstone en annan svart honkatt. Jag affirmerade och visualiserade men när jag sedan stillade mitt sinne så dök det upp ett annat kattansikte. Det var grått med lite svart och vitt i. Jag skulle ju ha en svart katt så jag skakade av mig det och släppte det. 🐱
 
Några veckor senare blev jag “bonuspappa” till då sex veckor gamla Tiger och hans två syskon som kom från Djurskyddet efter en osäker första tid i livet. 😻
 
Tiger kom att ligga mycket i mitt knä och idag bor vi tillsammans. På natten sover han bredvid mig. När jag sitter och skriver, som nu, så ligger han i mitt knä. När jag coachar i telefon så ligger han vid mina fötter.
När jag är ute på promenad så följer han efter.
Så långt att vi en gång gick några kilometer. Men det gör vi inte om, Tiger. Det var för långt för dig. ❤️
 
Jag är förundrad över katters roll i mitt liv. Men är det någon välgörenhet jag brinner för så är det att bidra till att alla kattdjur får ett bra liv. Precis som alla varelser har rätt till ett värdigt liv.