Livsstil

Att välja eller inte välja

Under den senaste tiden har jag flera gånger fått feedback på att jag sprider positivitet och inspiration. Det gör mig väldigt glad!
Jag vill bidra till att andra mår bra och lever ett lev som de vill leva. ✨
 
Igår masserade jag en hel dag igen för första gången på länge. Det påminde mig om hur mycket jag uppskattar det personliga mötet, närvaro, beröring, stillhet.
Det får mig att må bra. Det i sin tur bidrar till att de jag möter mår bra. Jag vill leva i en värld där vi tillsammans mår bra!
 
För att det verkar som att när allt kommer omkring, är det viktigast.
“Den friske har många önskningar, den sjuke har bara en.” ❤️
 
Utifrån det jag delar i sociala medier skulle man kunna tro att mitt liv är perfekt. Att det alltid är lätt och enkelt. Att jag alltid mår bra och gör självklara val. Så är det inte.
Är det ens så för någon?
 
Men det är lätt att måla upp en bild av att det är så för andra. Att det aldrig är så för en själv. Att urskilja sig från andra. Att göra sig ensam. Det är lätt att gå vilse i sina egna tankar, väldigt vilse.
 
Därav vikten av stillhet. Att inte tro för mycket på det vi tänker. Att förstå hur vi tänker – när vi tänker. Hur vårt eget tänkande fungerar och varför det fungerar på det sätt det gör.
 
Det kan skapa klarhet. Klarhet är väldigt skönt och befriande. Jag har sett detta hos mig själv, och andra, så många gånger nu. ☀️
 
Ibland räcker det att bara stanna upp och betrakta sina tankar. Att se dem utifrån. Precis som att se andra istället för sig själv, det är enklare. Att bli medveten om sitt perspektiv och att kunna skifta det – är kraftfullt. Det skapar valmöjligheter. 💪
 
Jag har varit intresserad av personlig utveckling sedan mitten av 90-talet. Jag har testat, provat, vågat, tagit nya beslut och satsat. För ett par år sedan blev jag trött. Jag orkade inte längre. Jag ville bara ha lugn och ro, och vara nöjd. Allt jag drömt om var inte förverkligat men mycket var delvis verklighet. När jag plötsligt förra våren ställdes inför en 𝗻𝘆 verklighet fick jag omvärdera mitt liv.
 
På eftermiddagen fredag den 8 maj 2020 fick jag ett mail som innebar att jag tappat 90 procent av omsättningen i mitt företag. Det som då var min enda försörjning.
Det fick mig att omvärdera vad jag ville uppnå och vad jag uppnått.
 
Det finns mig att inse att jag var omgiven av rikedom. En rikedom jag inte ens vågat drömma om, under stor del av mitt liv. En rikedom jag länge trott att jag 𝗶𝗻𝘁𝗲 kunde uppnå. Men jag 𝗵𝗮𝗱𝗲 uppnått den! Den var verklighet. Så jag nöjde mig med den verkligheten.
 
Jag gav upp. Jag slutade skala löken. Jag var nöjd med det som var och tog rikedomen jag hade för given.
Jag som sagt att jag alltid vill utvecklas – tänkte att det räcker nu. Jag är nöjd. Det blev min plan.
Livet hade en annan. 💫
 
Det senaste 1,5 åren har varit en av de mest utmanande perioderna i mitt liv:
Lagt mitt företag vilande, tagit en tillfällig anställning, startat utbildning med helt ny karriär. Känt att “detta kommer jag nog aldrig jobba med”. Fått heltidsjobb. Sagt upp mig innan jag ens börjat. Startat upp min verksamhet igen. Omstrukturerat. Tagit hjälp. Tagit extrajobb. Investerat ännu mer i utbildning och coaching. Sökt företagare som faktiskt 𝗵𝗮̊𝗹𝗹𝗲𝗿 det som de lovar!
Separerat.
 
Flyttat – och en månad senare flyttat igen.
Jag som redan var trött, jag som inte hade ork. Jag som var nöjd.
 
Vi orkar så mycket mer än vi anar. Vi har en så enorm potential. Men ofta kommer den inte fram förrän vi pressas till det.
 
Människan är en överlevare. Under 10 000 generationer har vi överlevt. Jag önskar att vi kan plocka fram vår potential utan att riskera att gå under. Jag önskar att vi lever fullt ut så som vi kan. Jag önskar att vi skapar en fantastisk värld som jag är 𝗼̈𝘃𝗲𝗿𝘁𝘆𝗴𝗮𝗱 att vi kan skapa – 𝘁𝗶𝗹𝗹𝘀𝗮𝗺𝗺𝗮𝗻𝘀.
 
Vi har redan gjort det på så många plan men vi har inte fått ihop helheten. Precis som många av oss inte får ihop sitt livspussel. Vi behöver helheten men tycks ofta förlora oss i detaljer. Återigen – perspektiv. ✨
 
Livet blir lätt när vi gör det som är svårt.
Livet blir svårt när vi gör det som är lätt.
Jag valde det som var lätt, och livet blev svårt.
 
Men jag är mänsklig, jag är blott en människa. Jag accepterar det. Jag tillåter mig själv att vara mänsklig. Jag accepterar mig själv som jag är.
Men jag frågar mig också – vad är det jag verkligen vill?
I tider av förändringar påminns jag om alla valmöjligheter jag har. Att jag faktiskt kan välja, och att jag i varje stund kan göra ett nytt val.
Senaste tidens händelser får mig att återigen fråga:
– Vad är det jag verkligen vill?
– Vad är det jag verkligen 𝗜𝗡𝗧𝗘 vill?
 
Det blev tydligt för mig, att jag vill bidra till äkthet och potential. Att jag vill leva ett äkta liv och vara min fulla potential.
 
Det blev tydligt för mig att jag 𝘃𝗮̈𝗴𝗿𝗮𝗿 att leva ett liv jag kommer att ångra.
Att jag 𝘃𝗮̈𝗴𝗿𝗮𝗿 möta döden i vetskap om att jag inte försökte spela spelet fullt ut.
Att jag 𝘃𝗮̈𝗴𝗿𝗮𝗿 spara någon läxa till nästa liv – om jag får något.
Så jag tog ett beslut.
 
Jag beslutade mig att möta döden fri från ånger.
Jag tänker gå all in och göra det bästa jag kan så länge jag lever – och jag kommer inte att sluta.
 
Jag är mänsklig. Jag har fel och brister, och jag är fantastisk – på samma gång. För jag är människa.
 
Det finns en enorm kraft i 𝗯𝗲𝘀𝗹𝘂𝘁.
Det finns en enorm kraft i att vägra. Tänk dig att försöka övertala ett barn som verkligen VÄGRAR något.
Det finns en oändlig potential i att göra nya val.
 
Vad vill du 𝘃𝗮̈𝗹𝗷𝗮? 💖