Livsstil

Vart är världen på väg?

När jag ser på den samlade information av världen som jag har nu så verkar det som att det är en gigantisk konspiration att försöka ta över världen av en elit.
När jag ser på hur människor beter sig, allt från invånare till makthavare – så verkar det vara total förvirring och besluten styrs av rädsla och lobbyism där smarta företagare ser till att tjäna pengar på det de tror på.
När jag ser till sjukdomarnas utveckling och spridning så verkar det som att vi haft en svår influensasäsong som varat i 2 år och som verkligen belyst de problem som vårt sätt att leva skapar. Konsekvenserna av att inte sköta sin hälsa och ta eget ansvar är påtagliga och smärtsamma.
Nu tycks dock vågen ebba ut för denna gång. Nästa gång kanske det är ett dödligt virus.
Förhoppningsvis har vi lärt oss att vi är vår egen lyckas smed och att som vi lever idag blir vi vår egen undergång.
Men jag tror inte att vi lärt oss något alls utan fortsätter som inget har hänt, och förlitar oss till att någon annan löser de problem som uppstår i våra liv – för det är ju inte våra problem och inte vi som orsakat dem. 🤪