Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Är du hypnotiserad?

Det finns en ganska allmän föreställning kring hypnos och ordet väcker ofta reaktioner.

När jag säger att jag jobbar med hypnos så blir en del rädda för mig och tror att jag skall manipulera dem. En del undrar om jag kan få dem att bete sig som en anka. Då frågar jag: Vill du det?

Etiskt korrekt hypnoterapi utgår från klientens behov och vilja. Ur det perspektivet har jag svårt att se nyttan av att lära någon bete sig som en anka. Och få människor vill bli manipulerade mot sin vilja.

Med det sagt så tycks det inte vara några större problem att få massor av människor att bete sig på sätt som de inte mår bra av. Att tänka och känna känslor som inte stärker dem utan som skapar konflikter och de går frivilligt med på det. För när det står i tidningen och sägs på tv så är det naturligtvis inte lika farligt. Och så länge man inte säger att man håller på med hypnos och manipulation så gör man ju inte det… eller?

Cirka 4 procent av världens befolkning uppskattas vara psykopater. Det innebär att de är skickliga på att manipulera andra och de gör inte det med andras behov och vilja i åtanke, utan bara sitt egna högsta syfte. Det är oerhört lätt att bli offer för en psykopat och dessvärre är de skickliga på att ta sig fram i livet och karriären. Det innebär att de ofta har en ledande ställning i de sammanhang de återfinns i.

Det kan vara värt att tänka på idag.

Vem följer du? Varför? Vad är den personens högsta intention? Litar du på personen? Varför? Vad säger din magkänsla?

När vi verkligen stanna upp och känner efter – så vet vi ofta innerst inne, vad som är sant för oss.

Lyssna på ditt hjärta – DITT hjärta 💖

Det är mer intelligent än din hjärna någonsin kommer att förstå. Det är till och med vetenskapligt bevisat idag. Tack vare Heartmath Institute.

Lämna ett svar

Till startsidan