Livsstil

Skapa ett sagoland för barn

Det finns olika platser för barn där de kan leka och så har vi även tex Junibacken för barn.

I Uppsala så har vi Pelle svanslös parken och Klostergatan där barn kan leka av sig. Båda är i centrala Uppsala och är miniatyrer av Uppsala. Pelle svanslös är en känd katt som inte har någon svans. Hans flickvän heter Maja Gräddnos. Deras konkurrerande katter är Måns som har sina livvakter Bill och Bull. De är livvakter då de är tvillingar och har ingen egen åsikt utan påverkas helt och hållet av Elaka Måns. Det har även funnits godisbutik som heter Söta Maja i Uppsala och restauranger med namnet Bill och Bull samt Elaka måns. Man har inte sett något med namnet Pelle svanslös förutom Pelle svanslös huset som senare gick i konkurs.

Nu är det gå god tid att starta upp Pelle svanslös huset igen där barn kan få hyra platsen för att fira sina födelsedagar. Det behövs fler ställen för barn där de kan känna att de kommer in i ett sagoland. Pelle huset var inte framställt på det sättet för det såg mest ut som ett dagis så det var inte mycket att hurra för.

Det finns massor av sagoböcker och man behöver inte bara göra hem för Pelle eller Astrid Lindgren utan man får ta andra sagofigurer som tex de 3 små grisarna och vargen. Man kan också använda Kalle Anka flitigt. Eller göra egna barnböcker och ett sagoland till de barnböcker man själv skapar så slipper man upphovsrätten mm. Vad du än ska starta så kan du alltid börja med ett lån.

Företagslån enskild firma kan du påbörja med som en start så att du kan börja i något hörn med denna sagoland för barn. Sedan får tiden visa sig vad mer ska till för att det ska bli perfekt. Allt sker inte över en dag det kan ta flera veckor till år innan man känner att man har landat rätt i sin business.

Det kommer då fler turister till den stad där du kommer bygga ut en sagoland för barn. Ditt namn kommer att förknippas med din stad och du lär bli en historisk person andra kommer att se upp till och hämta sin inspiration i från.