Livsstil

Varför fungerar tacksamhet inte ibland?

Det talas mycket om tacksamhet idag i de kanaler jag följer.

I en tid där det finns mycket rädsla är tacksamhet särskilt viktigt. Det finns ett par viktiga nycklar dock som jag inte lika ofta hör talas om. ❤️
1. Känslan behöver vara äkta och kännas i kroppen. Den är en sak att tänka att man är tacksam. Det är en helt annan sak att känna sig översköljd av tacksamhet, ungefär som när man är nyförälskad. Det händer starka saker med vår kropp fysiskt och energimässigt när den översköljs med tacksamhet.
2. Det är viktigt att koppla in hjärtat och andningen. Hjärtats magnetfält är mycket starkt och genom att fokusera på hjärtat och föreställa sig att man andas in och ut genom det samtidigt som man känner tacksamhet förstärker effekten.
Att sätta sig en stund på morgonen det första man gör och skriva ner vad man är tacksam för är mycket värdefullt. Ägna gärna minst 10-15 minuter åt detta. Läs högt det du skrivit, lägg en hand på hjärtat, andas in och ut genom det och säg tack tre gånger för varje sak.
Dit vi riktar vårt fokus, dit går energin. I grund och botten är allt energi. Genom att matcha frekvensen av det vi önskar så skapar vi mer av det vi vill uppleva i livet. När vi riktar tacksamhet till det vi redan har så skapar vi mer av just det.
Man kan göra precis tvärtom också. Det funkar med. Precis lika bra. Men inte alls lika kul. Jag har testat. Rekommenderar det inte.