Livsstil

Att bo vid havet

Hur många gånger har du flyttat i ditt liv?

Jag ställde frågan i min grupp på Facebook då jag själv flyttat nyligen för att bo närmare havet. Jag kom fram till att jag flyttat sex gånger under mina år. Att flytta är för mig en stor sak då jag tycks sätta stor trygghet i platsen och har ogillat förändringar sedan jag var liten.

Det kändes skönt att få höra om andra som flyttat tio-tals gånger och jag minns en kvinna jag träffade som flyttat uppåt 50 gånger. Jag antar att detta är bra för mig även om det är omtumlande.

Väldigt skönt är det dock att bo vid havet igen. Det känns verkligen i min kropp som att det är mitt hem. Fast jag är mer van vid Bohusläns klippor än Hallands stränder. Vi får se om det är här jag skall vara. Fast det är något med Varberg som drar. Nu bor jag två mil utanför Varberg och det känns väldigt spännande. Halmstad, Varberg, Kungsbacka och Göteborg är inom rimliga avstånd. Jag trivs vid kusten.

År 2017 när jag sålde min lägenhet och åkte till Thailand så satt vi på stranden och sjöng “My home is where my heart is”. Det kändes oerhört sant då men jag känner också att jag behöver en plats att landa på. Min ambition i nästan 10 år har varit att arbeta på ett sätt så att jag kan vara flexibel och inte är bunden av plats.

Vi får se vart resan bär av…