Livsstil

Äggen har blivit dyrare

Ett mättande protein

Att äta ägg till frukost är något som vi har gjort länge. Dessutom är det mer mättande än att ta en smörgås och sen rusa iväg någonstans. Men det är så mycket mat som blivit dyrare på grund av allt som händer runt omkring med dyrare bränsle, dyrare spannmål och konstgödsel. Men vi kommer fortsätta att unna oss dessa ägg till frukost. Det finns en del som inte äter äggulan men den är ju full av vitaminer som är bra så det förstår jag inte riktigt.

Ett enda ägg innehåller till exempel en tiondel av ditt dagsbehov av vitamin D. Och det är något som vi alla behöver under vintern och som vi får mindre av under den perioden. Det finns ju till och med dieter där man äter en massa ägg varje dag. Att äta ett till två ägg om dagen är inget konstigt.

Alla kokar sina ägg olika. Det beror på hur man fått lära sig antingen hemma, i skolan eller av någon annan. Det är rätt kul faktiskt. Vissa lägger ner sina ägg när vattnet kokar och tar tid efter det. Och vissa lägger ner äggen direkt i vattnet innan det börjar koka. Här hemma är det alltid jag som får koka äggen för jag får alltid till dom som vi vill ha dom – inte för löskokta och inte hårdkokta utan äggulan är så där perfekt. Och jag lägger ner våra ägg direkt i vattnet innan det börjar koka och låter dom koka fyra minuter och femtio sekunder och dom blir alltid perfekta.