Okategoriserade

Därför ska man undvika allt som är negativt!

Jag undviker nyhetsprogram eftersom de bara rapporterar negativa nyheter och särskilt nyhetsprogram på tv är väldigt hypnotiserande. Senaste månaderna ju dock varit händelserika och som företagare har jag varit synnerligen berörd så jag gör vad jag kan för att hålla mig informerad. Något som kommit att förundra mig är att vi människor är så otroligt bra på att tvärbromsa världen vi byggt. Som jag uppfattat det är det något vi inte trodde att vi kunde göra. Men vi har tvärbromsat av fel skäl.

Världen blir allt bättre på väldigt många sätt, det påvisade Hans Rosling tydligt med sin forskning. Men det finns en del problem som är rätt akuta och går i helt klart fel riktning. Skövling av regnskog, bruk av antibiotika, korallrevens död, minskning av antalet bin, pågående svält, cancer, hjärtsjukdomar mm

Inget av dessa har fått att tvärbromsa vårt sätt att leva. Trots att de var och en skördar en stor mängd människoliv varje dag. De vanligaste dödsorsakerna är cancer, hjärt och kärlsjukdomar och “praktiserande av västerländsk medicin” (källa Us Medical Journal)