Livsstil

Hemligheten

Jag började nyligen lyssna på boken Hemligheten. Den skakar om mig. Har du läst eller lyssnat på den?

Det handlar om hur vi knyter an de de vuxna vi lever med som barn. Oftast våra föräldrar. Hur vi utvecklar strategier för att få närhet vilket är livsnödvändigt när vi är barn. Detta skapar omedvetna mönster och redan två år gamla kan vi ha utvecklat mönster som då fungerar men som vi omedvetet kommer ta med oss in i vuxen världen och då kommer samma mönster stå i vägen när vill bilda relationer.

Jag har ett undvikande mönster pga att jag upplever mig otrygg som barn. Exakt hur jag skapat det är jag inte säker på just nu. Ej heller varför.

Men ändå ser jag hur jag inte vill agera och vem jag vill vara. Känns som om jag träffar en partner och inleder en relation igen så kommer det vara som att möta min första partner. Så mycket har hänt på de två senaste åren. Så mycket jag lärt mig.

Men kan jag leva det?

Jag vill träna i alla fall. Jag vill inte dö vetandes att jag kunde varit mer av mig. Jag vill ge allt jag har. Jag vill leva min fulla potential.