Livsstil

Norrland

Har varit på resa i några dagar. Gjort 300 mil på 5 dagar i bil och lastbil. Var uppe i Umeå och Luleå. Jag trodde att de låg betydligt närmare varandra men det är över 30 mil emellan. Förra sommaren körde jag upp dit med så jag tycker att jag skulle ha kommit ihåg det, men tydligen inte 😉

Det märktes att det var klart ljusare på kvällarna däruppe jämfört med hemma. Vädret var bra med, sol och runt 25 grader. Badade i Luleälv och det kändes som över 20 grader i vattnet. Blev rätt förvånad faktiskt. E4 är inte vansinnigt underhållande att resa på, men stora delar är motorväg och det är praktiskt. Men jag förundras över att den ser nästan likadan ut från Skåne till Sundsvall, bortsett från sträckorna genom Stockholm och längs Vättern. Den senare har magisk utsikt och jag njuter varje gång jag passerar där. Norr om Sundsvall och särskilt Hudiksvall – Örnsköldsvik är sträckan mycket vacker. Lite knepigt att köra lastbil dock för det går så mycket upp och ner.

Nu hemma igen och hämtat Tigern som varit i Göteborg. Han sov inte i sängen i natt som han brukar. Får se hur omställningen blir. Men nu är han ute sedan i morse och det brukar visa sig att han blir väldigt nöjd och sugen på gos då. Han har varit inne i 5 dagar i en lägenhet med ett fönster utanför vilket det händer mer på en timme än det gör på ett år här. I alla fall ut mitt perspektiv, men jag är ju inte katt. Kanske ser han en massa insikter och blad som rör sig här som är spännande. Men på vintern då, räknar han snöflingor kanske 🤔